Langebaanschaatsster bij Team IKO Robin Groot (22) geeft toe dat het aanschaffen van goed zittende broeken wel ‘een dingetje’ is. “Ik houd van nieuwe outfits kopen en bestel veel online. Wat vaak gebeurt, tijdens het (online) shoppen denk ik: leuk, leuk, leuk en verheug ik me op de bezorging. Eenmaal thuis pas ik het en zit de kleding voor geen meter”, zegt Groot lachend, die je verder niet hoort klagen over de gespierde bilpartij. “Ik vind het een mooie bijkomstigheid van de sport. We trainen hard en we zitten veel in de schaatshoeken. Dan mag je er ook wat moois voor terugkrijgen.”

De nummer vier van het EK Allround van afgelopen seizoen beschrijft waar het knelpunt zit bij het aankrijgen van een spijkerbroek. “Allereerst hoop je dat het over je bovenbenen komt. Deze vallen bij mij qua grootte nog wel mee, maar dan komen mijn billen... Daar gaat het vaak fout. Een maatje groter is in zo’n geval het devies, maar vervolgens zit het bij de taille veel te wijd en zie ik er meteen vier maten te zwaar uit”, zegt Groot met een vette knipoog. “Vaak kijk ik bij Zara of Levi's, dat soort merken. Eerlijk gezegd koop ik vaak rokjes of pantalons. Dat zijn mijn life savers.”

Foto: Eigen foto

Via TikTok vond ze het geheim van de smid (zie TikTok-video onderaan dit artikel). “Door een speciaal knoopje aan te schaffen en deze een paar centimeter naast de vaste broekknoop te plaatsen, kun je het gedeelte bij de taille eenvoudig een paar maatjes innemen. Hierdoor sluit de broek boven de billen ook mooi aan en ontstaat er geen ruimte bij de onderrug. Van deze truc maak ik veelvuldig gebruik.”