""Aan alle mooie dingen komt een eind en het is fijn dat we een prachtige periode kunnen afsluiten met een volwaardig seizoen met wedstrijden voor alle categorieën en met publiek. En natuurlijk komen er in januari en februari nog de natuurijswedstrijden op de Weissensee en in Zweden. We gaan er dit seizoen met deze schaatsploeg zeker nog wat moois van maken", licht Pasveer toe.

"We maken het stoppen van Team DGS vroegtijdig bekend, zodat de rijdsters de tijd hebben om zich te oriënteren op nieuwe mogelijkheden. Hartelijk dank aan onze sponsoren. Dankzij hun enthousiasme kunnen we terugkijken op een mooie en succesvolle periode", aldus de ervaren ploegleidster.Tot vorig seizoen ging het team door het leven als CENNED. Na de coronaperiode nam DGS het hoofdsponsorschap over van de telecommunicatie en IT-specialist. Ankie Ytsma, Nienke Smit, Amber Siegers, Luna Jonkers (Topdivisie) en Joelle de Ruiter en Bianca van der Meer (beiden Beloftendivisie) maken deel uit van het gezelschap. 

Foto: Neeke Smit

Momenteel staat DGS op de vierde plaats in het ploegenklassement. Met 86 punten hijgt het kwarter in de nek van A6.nl dat 88 punten heeft. Luna Jonkers is de eerste DGS-vrouw in de individuele rangschikking, op plek 25. Nienke Smit is de nummer 28, zes plaatsen hoger dan Ankie Ytsma. Amber Siegers sluit de rij: ze is 46e. Met name op het natuurijs in Luleå `zijn er knappe resultaten behaald. Zo won Jonkers vorig jaar februari het Open NK (bovenste foto), voor Ineke Dedden en Elsemieke van Maaren. Ook Ytsma was dichtbij een eclatante zege in Scandinavië; zij moest aan het slot van de GP Finale, de zogenoemde Gardena Sea Ice Classic haar meerdere erkennen in Dedden.