Schaatsheimwee brengt Pien van den Bos terug naar marathon
Ruim twee jaar geleden, tijdens de coronapandemie, borg Pien van den Bos haar schaatsen op, omdat ze geen voldoening meer haalde uit haar sport. Als studente in Amsterdam schreef ze zich in bij de roeivereniging Skøll. Haar studie hield ze niet lang vol, het roeien was een blijvertje. “Nieuwe vriendschappen zijn ontstaan en ik heb weer plezier leren maken, in plaats van alleen maar serieus met sport bezig zijn.”

Hoewel Van den Bos mooie momenten heeft beleefd in de roeiboot, begon het schaatsen weer te kriebelen. “Tijdens de natuurijsperiode in december merkte ik hoe leuk ik het vond om op het ijs te staan. Al mijn vrienden kwamen naar me toe om te schaatsen en ik realiseerde me waar mijn hart lag. Bovendien miste ik het contact met de andere rijders", vervolgt Van den Bos. "Vrienden van mij hebben vorig jaar Team Wokke opgezet. Ik heb voor de grap gezegd: als jullie een plekje over hebben, dan kom ik er graag bij. Een paar weken later kwamen ze erop terug: ‘Het lijkt ons hartstikke leuk als je je weer bij ons voegt.’” En zo geschiedde.

Na het vertrek van Olin Verhoog, Paula Konijn (beiden OCRE Haak) en Bente Kerkhoff (Albert Heijn Zaanlander) stond Team Wokke voor een mooie uitdaging. Anne Leltz is de ploeg trouw gebleven en kan naast Pien van den Bos rekenen op Demi Huiden en Corina Strikwerda. Huiden is afkomstig van Bouwbedrijf De Vries, Strikwerda reed vorige winter bij SKADI.

Benieuwd naar alle wisselingen in het marathonpeloton? Bekijk dan het transferoverzicht

Foto: Neeke Smit

Martin ten Hove zet zich in voor sportend Groningen
Schaatscoach en oprichter/ eigenaar van Team IKO, Martin ten Hove, is toegetreden tot de Raad van Commissarissen van het Huis voor de Sport, een Groningse stichting die sinds 2001 bestaat en zich ten doel heeft gesteld om 'alle Groningers in beweging te krijgen'. "Ik zag de vacature voorbijkomen en het leek me leuk daarop te reageren. Op deze manier kan ik als echte Groninger een steentje bijdragen aan de ontwikkeling van de (breedte)sport in de provincie. Het Huis voor de Sport is er dag in dag uit mee bezig. Er is bemoeienis met veel projecten, maar het is niet zo dat de Raad van Commissarissen een heel actieve rol heeft. In deze functie is het vooral gevraagd en ongevraagd adviezen geven aan de directie. Bestuurlijk bezig zijn, op dat gebied kan ik mezelf zo ook verder ontwikkelen."