Lianne van Loon bekroont topweekend met overall zege in Europacup
Op het wereldkampioenschap Inline zal ze op veel sterkere tegenstandsters stuiten, maar het neemt niet weg dat Nederlands meest complete inlineskatester Lianne van Loon weer een bijzondere prestatie aan haar erelijst kan toevoegen na het Europacup-weekend in Zandvoorde.. De 23-jarige rijdster van het sponsorteam Doubleff verzekerde zich op de slotdag van de eindzege in het algemeen klassement van de GP Flanders, de eerste keer in haar carrière dat ze daarin slaagt. "Heel tof om dat in zo'n grote wedstrijd te winnen. Eerder dit seizoen werd ik in Heerde ook al eerste in de rangschikking van de lange afstanden. Dat is me nu opnieuw gelukt", reageerde Van Loon, die na een tweede plaats (500 meter), twee derde (puntenkoers en inlinerace) en een vierde plek (flying lap) de afvalkoers op haar naam bracht.

Foto: Neeke Smit

De driedaagse aan de Vlaamse kust vormde voor de bijna volledig aanwezige WK-selectie het laatste station op weg naar het wereldkampioenschap in Montecchio Maggiore (78 km ten westen van Venetië) dat tussen 26 augustus en 3 september wordt gehouden. Naast de Gouwse uitblinkster kwam ook juniore Sofia Schilder sterk voor de dag. De Noord-Hollandse eindigde op het podium (derde) na een constante reeks wedstrijden. Bondscoach Valentina Berga-Belloni keerde zondagavond tevreden huiswaarts, 

"We hebben het in de breedte goed gedaan. Ook voor Rick Schipper was het leuk dat hij de 500 meter heeft kunnen winnen, al zit hij niet in de WK-selectie. Voor de groep die op 22 augustus naar Italië vertrekt kon het bijna geen betere generale repetitie zijn. De resultaten die Lianne boekte, zullen haar een prima gevoel geven", aldus de geboren Italiaanse die de WK-piste nog niet kent. 
De gedetailleerde uitslagen van de Europacup voor de senior vrouwen staan hier.
De uitslagen van de overige categorieën vind je hier.

Tour de Waard lekker toetje na ONK in Hallum
Daags na het ONK in Hallum (zondag 20 augustus) rollen de wielen ook weer, en wel in het Noord-Hollandse Heerhugowaard waar dankzij de inzet van vier skeelerverenigingen voor de tweede keer de Tour de Waard op de kalender staat. Crispijn Ariëns en Beau Wagemaker wonnen in 2022 de eerste editie. Beiden waren toen een dag eerder ook actief in het hoge noorden. Met andere woorden: die inspanningen hoeven succes niet in de weg te staan.
De wedstrijd (niet lang, omdat de slijtageslag in Hallum er traditiegetrouw wel inhakt) is onderdeel van de jaarlijkse en bij het publiek zeer populaire wielerronde in Heerhugowaard en maakt ook deel uit van de Reggeborgh Marathon Inline Cup (achtste race). De mannen rijden 34 kilometer, de vrouwen moeten 28 kilometer afleggen. Ook wordt er gestreden in het kader van de Oomssport Skeelercup, voor junioren, senioren en masters. Aanvang van de wedstrijd met een zeer goed gevulde prijzenpot is 13.15 uur. Inschrijven is nog mogelijk.
Meer informatie is hier te vinden, en hier.

Foto: Timsimaging