Theatershow Marianne Timmer
Olympisch kampioene Marianne Timmer krijgt haar eigen eigen voorstelling. In december zal het theaterstuk 'Timmertje' opgevoerd worden. Het succes van de schaatsster bij de Olympische Spelen van 1998, waar commentator Frank Snoeks de iconische woorden 'Timmertje, Timmertje, wat ga je doen?' uitsprak, vormen de basis voor de show. In een voormalige graanloods in Hoogezand zal de sfeer van een ijsbaan worden gecreëerd. 'Een indrukwekkend theaterstuk over tegenslag en de wil om te winnen.' Voor meer informatie en tickets kun je terecht op timmertje.com

Ian Quinn stopt met schaatsen
De Amerikaan Ian Quinn, die afgelopen seizoen onderdeel was van Team Albert Heijn Zaanlander, heeft besloten om te stoppen met schaatsen. De 29-jarige schaatsers droomde ervan om de Alternatieve Elfstedentocht te winnen en dacht bij Jillert Anema de perfecte ploeg gevonden te hebben voor dat doel. Met zijn vrouw Carlijn Schoutens vertrok hij daarom vorige zomer naar Nederland. Via Instagram meldt hij nu dat zijn winterse avontuur voorbij is.

Een andere Amerikaan, Joey Mantia, sluit juist aan bij Albert Heijn Zaanlander om mee te trainen met de langeafstandsspecialisten. De drievoudig wereldkampioen op de mass start heeft nog geen concrete plannen om mee te doen met de marathons in de winter, maar houdt die optie nog wel open. 

Huot Marchand boekt onvoorstelbare vooruitgang
Tijdens de Dutch Open Shorttrack in oktober brak de Française Tifany Huot Marchand een nekwervel, waardoor ze de rest van het shorttrackseizoen uit haar hoofd kon zetten. Bovendien was het de vraag of ze ooit helemaal zou kunnen herstellen. Op de website van de ISU is een update te lezen over haar situatie. "Die val was een traumatische ervaring voor mij, ik wist gelijk dat ik verlamd was. Omdat ik niets voelde, was ik heel bang. Mijn arts vertelde mij dat ik waarschijnlijk nooit meer zou kunnen lopen. Voor mij was dat ondenkbaar. Ik beloofde mezelf dat ik er alles aan zou doen om weer te kunnen lopen, trainen en schaatsen", aldus Huot Marchand. 

Haar herstel doet de medici versteld staan. De Française loopt en joggt inmiddels al rustig. "Alles moest ik opnieuw leren en er waren zoveel zware momenten. Ik moest vechten, elke dagen. Altijd pobeerde ik positief te blijven, zelfs als ik veel huilde. Die mindset heeft mij geholpen." Binnenkort zal ze naar een gespecialiseerd revalidatiecentrum gaan voor topsporters. "Als het is toegestaan en mogelijk is, dan wil ik in juni weer op het ijs staan, om me voor te bereiden op volgend seizoen", klinkt een hoopvolle Huot Marchand. Nog geen half jaar nadat ze te horen had gekregen dat ze nooit meer zou kunnen lopen, heeft ze haar blik alweer gevestigd op topsport.

Niet alleen de Franse schaatsster hield schade over aan de val, ook Gioya Lancee. Haar herstel verloopt moeizaam.