Door trainingsongelukje wederom een wedstrijdloze winter voor Kai in 't Veld
Terwijl de eerste ijstrainingen in Thialf nog moeten beginnen, zet langebaanschaatser Kai in 't Veld noodgedwongen al een streep door zijn seizoen. Tijdens een atletiektraining met Development Team Fryslân sprong hij van een verhoging af om vervolgens een sprintje te kunnen trekken, alleen blesseerde hij bij de landing zijn achillespees. Waar In 't Veld zelf de hoop had dat de schade mee zou vallen, wees een echo in het ziekenhuis uit dat zijn achillespees volledig was afgescheurd. Hij is gelijk geopereerd en zit zes weken in het gips. De totale revalidatie zal waarschijnlijk zes à negen maanden in beslag nemen. 

Voor de 22-jarige schaatser is het een nieuwe tegenvaller in zijn jonge schaatscarrière. De afgelopen twee seizoenen moest hij ook al toekijken door een hernia en artrose in zijn onderrug. "Daar heb ik geen last meer van. We keken daarom positief naar deze winter en toen kwam dit ongelukje. Omdat het zo vers is, kan ik het nog niet beseffen. Hoe kan dit nou weer gebeuren? Als de klap eenmaal binnenkomt, zal ik het moeilijk krijgen."

Zomerijs Thialf ook voor KNSB-leden
Na trainingskampen in het Duitse Inzell mogen de Nederlandse topschaatsers vanaf aanstaande maandag hun hart ophalen in Thialf. De laatste hand wordt momenteel gelegd aan de ijsvloer van de schaatstempel. Om het afgehuurde ijs optimaal te benutten, biedt de KNSB ook overige schaatsers, zowel recreatieve als wedstrijdrijders, de gelegenheid om tussen 7 augustus en 15 september in Heerenveen te schaatsen. Anders dan andere jaren is niet alleen de 400-meterbaan beschikbaar, maar kan ook de 30×60-ijsbaan (in clubverband) worden gebruikt. Alle informatie is te vinden op de website van de KNSB.

Langebaan: Van maandag tot en met zaterdag is het ijs in Thialf beschikbaar. KNSB-leden die voldoen aan gestelde limiettijden kunnen terecht op de combinatie-uren. Voor overige leden is het verenigingsuur van 12.00 tot 13.30 uur (tickets). 

Shorttrack/kunstrijden: Verenigingen die bij de KNSB zijn aangesloten kunnen met hun shorttrackers of kunstrijders dagelijks van 12.00 – 15.00 uur gebruik maken van de 30×60-meter-ijsbaan.

Foto: MNO Photo