Ireen Wüst talentbegeleider NOC*NSF
Oud-schaatsster Ireen Wüst zal als expert prestatiegedrag en mentale gezondheid aan de slag gaan bij NOC*NSF. De zesvoudig olympisch kampioene wil haar ervaringen delen met jonge sporters die deel uitmaken van topsport- en opleidinsprogramma's van TeamNL. Deze functie zal ze combineren met haar werk bij Topsport NOORD, waar ze als lifestylecoach ook talentvolle atleten begeleidt. "Het blijft bijzonder om binnen de voor mij zo bekende topsportomgeving een rol te blijven vervullen. Ik ga dan ook vol enthousiasme aan de slag", aldus Wüst.

Aprilmaand, rustmaand
Na een prachtig WK Afstanden in Heerenveen doken de schaatsers even de anonimiteit in. Sommigen vertrokken naar zonnige oorden, anderen trainden gestaag door. Is het nu verstandig om even helemaal niets te doen of kun je beter doortrainen? En wat is de mentale impact van zo'n rustperiode? In ons tweeluik lees je meer over de fysieke en mentale gevolgen van rustmaand april, waarin onder anderen Stefan Westenbroek en Marijke Groenewoud aan het woord komen. 

Foto: Neeke Smit

Olga Fatkoelina wil na geboorte dochtertje sterker terugkomen
De Russische Olga Fatkoelina is in februari bevallen van een dochtertje. De wereldkampioene van 2013 zet daarmee geen punt achter haar carrière, maar hoopt weer terug op haar oude niveau te komen. Wanneer de Russische boycot is afgelopen, wil ze weer meedoen aan internationale toernooien. Daarmee bewandelt ze hetzelfde pad als wereldrecordhoudster op de 5000 meter Natalia Voronina, die ook onlangs moeder is geworden.