Femke Kok te gast bij koningspaar voor Uitblinkerslunch
Een wereldtitel brengt je op plekken waar je doorgaans niet zo snel komt. Dat weet ook Femke Kok. De Friezin was vrijdag een van de eregasten van koning Willem-Alexander en koningin Maxima op paleis Noordeinde. Zij organiseren een paar keer per jaar een lunch voor Nederlanders die een bijzondere prestatie geleverd hebben. Kok had haar uitnodiging te danken aan de gewonnen 500 meter op het WK Afstanden in Heerenveen. In totaal had het koningspaar 26 personen uitgenodigd voor de lunch, andere aanwezigen bij de Uitblinkerslunch waren ook wielrenster Demi Vollering, zwemster Marrit Steenbergen, zangeres S10 en cabaretier Jochem Myjer.

 

Angel Delevaque imponeert bij debuut in Junior Grand Prix
In het Oostenrijkse Linz heeft Angel Delevaque een goede indruk achtergelaten bij haar debuut op het internationale podium. In de tweede Junior Grand Prix van het seizoen noteerde de dertienjarige kunstschaatsster een mooie score (47.62). Dit was in een sterk startveld goed voor de elfde plek. Vrijdagavond kwam de pupil van Jorik Hendrickx in de vrije kür tot de veertiende plek met een score van 85.76.

Het podium werd bezet door de Aziatische atletes. Jia Shin (Zuid-Korea) pakte de winst met een monsterscore van 201.33 voor de Japanse Haruna Marukami en de Zuid-Koreaanse Minsol Kwon. Delevaque sloot het toernooi af op de dertiende plek algemeen (133.38).

Volgend weekend is in Istanbul de volgende Junior Grand Prix. Namens Nederland komt dan de 14-jarige Emilia Soloukhin in actie.