Vlak na haar optreden op zondag, waar ze werd aangemoedigd door het enthousiaste Nederlandse publiek, stond ze de Nederlandse pers te woord. Zich nog niet realiserende dat ze een persoonlijk record gereden had. Wel was ze zich bewust van haar beste score van dit seizoen en was vooral blij met de bijna foutloze kür die ze gereden had. “Het was het eerste optreden van het seizoen zonder val. Daar ben ik erg blij mee. Ik sprak mezelf in gedachten toe: Je staat hier niet voor niks, je kan het. Na de laatste sprong was ik erg opgelucht dat alles gelukt was.”

“Ik had een heel stomme eindpositie”, klinkt het lachend. “Dat sloeg nergens op. Mijn choreograaf had die eindpositie niet volledig afgemaakt. Dus ik dacht: we moeten even een eindpositie hebben. De pose op de korte kür van zaterdag was best mooi, dus besloten we deze op de lange kür ook toe te passen. Ik deed mijn achterhaal en wilde eindigen op mijn knie, maar toen raakte ik uit balans en was daar alsnog bijna die val. Gelukkig kon ik deze nog een beetje camoufleren.”

Foto: Pietures

De Etten-Leurse kon met de vijfde plek in het eindklassement op de Challenge Cup ook de Nederlandse titel binnenhengelen. De wedstrijd fungeerde ook als een NK, al was Van Zundert de enige TeamNL-deelneemster bij de vrouwen die aan de benodigde score had voldaan om te mogen deelnemen. “Ik vind het een hele belevenis om hieraan te mogen meedoen. Het is een goede oefening voor mij ter voorbereiding op het WK. Het niveau is ontzettend hoog, zeker met een wereldkampioene aan de start.”

Zaterdag na de korte kür was er nog een bijzonder momentje voor de Nederlands kampioene. “Ik moest toevallig met Kaori Sakamoto naar de dopingcontrole. Zij kon niet plassen. Ik kwam de helft van de hoeveelheid tekort. We moesten beiden wachten en lachen en hebben even kort gesproken met elkaar. Dat was wel een bijzonder moment. Ik voel dat ik wel een beetje een plaats begin te krijgen in deze wereld. Ik hoop hiermee andere kinderen te motiveren om ook te gaan kunstrijden.”