De tweede dag van de nationale kampioenschappen in Heerenveen wordt begonnen met de 3000 meter voor vrouwen waar Antoinette Rijpma-de Jong haar titel verdedigt. Zij komt in de zesde rit in actie tegen Elisa Dul. Die twee kennen elkaar nog van het WCKT. Dul werd toen in eerste instantie gediskwalificeerd waardoor Rijpma-de Jong toch een kwalificatieplek bezette. Dit werd later weer teruggedraaid waardoor niet Rijpma-de Jong, maar Dul naar de World Cups mocht. In de zevende rit staat het duel tussen de vrouwen van Jillert Anema op het programma: Marijke Groenewoud tegen Irene Schouten. Joy Beune kan vrijuit schaatsen na haar nationale titel op de 1500 meter, zij neemt het in de slotrit op tegen Sanne in ‘t Hof. 

De 1500 meter belooft wederom een spektakelstuk te worden. Patrick Roest is de titelverdediger, hij start in de achtste rit tegen drievoudig Nederlands kampioen Thomas Krol. Kjeld Nuis is de andere drievoudig kampioen, op basis van de eerste seizoenshelft is hij de grote favoriet op de schaatsmijl. Nuis start in de laatste rit tegen Louis Hollaar. Wesly Dijs start in de negende rit tegen Joep Wennemars. 

De snelle vrouwen op de 500 meter moeten tussendoor aan de bak. De slotrit belooft wederom prachtig te worden met een duel tussen Femke Kok en Jutta Leerdam. Daarvoor treffen Michelle de Jong en Naomi Verkerk elkaar in de tiende rit terwijl Dione Voskamp en Marrit Fledderus tegen elkaar rijden in de negende rit. 

De volledige loting staat hier, alle informatie over het Daikin NK Afstanden staat hier.