In de negende rit komt Leerdam een geduchte tegenstander tegen: Marijke Groenewoud. De Hallumse was tijdens het WCKT de snelste op de 1500 meter, die tijd (1.54,24) is wereldwijd nog altijd de beste seizoenstijd. Na dat duel komen nog twee topvrouwen in actie: tweevoudig kampioene Antoinette Rijpma-de Jong neemt het in de slotrit op tegen Esther Kiel. Joy Beune rijdt in de achtste rit tegen Irene Schouten, Melissa Wijfje - de nationaal kampioene van 2020 - treft Merel Conijn in de zevende race.

Het Daikin NK Afstanden begint donderdag met de 5 kilometer. Daarin ontlopen Patrick Roest en Jorrit Bergsma elkaar. De twee – samen goed voor zes nationale titels op dit nummer - zijn in de loting niet aan elkaar gekoppeld. Jorrit Bergsma start donderdag op het openingsnummer in rit zes tegen ploegmaat Chris Huizinga. Meteen daarna komt Roest in actie tegen Kars Jansman. De 5 kilometer wordt afgesloten door Beau Snellink en Marcel Bosker, twee mannen die op het WCKT naast tickets grepen op deze afstand.

Eerder in het programma komt Marwin Talsma in actie tegen Remco Stam, de marathonrijder die volgend seizoen overstapt naar de langebaanploeg van Jumbo-Visma. Twee andere verrassingen van het voorseizoen, Jesse Speijers (die zijn contract met Team IKO heeft verlengd tot en met 2026) en Gert Wierda, vormen het vijfde paar. Mats Stoltenborg heeft zich afgemeld voor de 5 kilometer. Zijn plek wordt ingenomen door Daan Gelling.

Donderdagavond worden eveneens twee 500 meters afgewerkt bij de mannen. Daarin zijn de ogen gericht op Jenning de Boo. Hij viel afgelopen weekend in positieve zin op tijdens de trainingswedstrijden in Thialf door op de 500 meter een 34,55 te klokken. Hij start donderdag tijdens de eerste 500 meter in de voorlaatste rit tegen Sebas Diniz, de sprintsensatie van het voorseizoen.

Regerend kampioen Merijn Scheperkamp komt daarna in actie tegen Stefan Westenbroek. Ook de andere toppers komen in de tweede helft van het schema in actie. In rit 6 rijden Tim Prins en Hein Otterspeer tegen elkaar, Kai Verbij mag zich opmaken voor een duel met Joep Wennemars in rit 7. Viervoudig Nederlands kampioen op de 500 meter Dai Dai N’tab moet op het NK presteren om nog iets van zijn seizoen te maken, hij begint de eerste omloop tegen Janno Botman.

Later op donderdagavond rijden de mannen ook de tweede 500 meter.

Alle informatie over het Daikin NK Afstanden staat hier, de volledige loting is hier te vinden.