De kilometer bij de mannen leverde in oktober heel wat verrassingen op met Tim Prins en Jenning de Boo, twee jongelingen die zich uit het niets deden gelden op het grote podium. Beide heren zijn weer ingedeeld in de tweede helft van het wedstrijdschema: De Boo in rit 6 tegen Janno Botman, Prins twee ritten later tegen Merijn Scheperkamp. Titelverdediger Kjeld Nuis start in de voorlaatste race tegen Hein Otterspeer. Tussendoor volgt een Jumbo-derby tussen Tijmen Snel en Joep Wennemars. Thomas Krol start in de hoop nog iets te maken van zijn seizoen in de slotrit, zijn tegenstander luistert naar de naam Wesly Dijs.

Vier nationale titels haalde ze al op de 1000 meter, lange tijd was ze onklopbaar op ‘haar’ afstand. Jutta Leerdam gaat zaterdag voor vijf-op-een-rij en doet dat tegen Marijke Groenewoud, tegen wie ze donderdag ook al reed op de 1500 meter. De twee mogen in de voorlaatste rit aan de bak en weten wat andere kanshebbers als Femke Kok en Antoinette Rijpma-de Jong in rit 8 gedaan hebben. Marrit Fledderus plaatste zich op het WCKT ook op de kilometer, zij start in de vijfde rit tegen teamgenote Michelle de Jong. Helga Drost was de grote verrassing van dat toernooi in het voorseizoen, zij hoopt op een nieuwe stunt in een race tegen Naomi Verkerk.

In de vijf ritten op de 10 kilometer voor mannen een ware klassieker op het programma: Patrick Roest tegen Jorrit Bergsma. Of het een gelijke strijd wordt in de vierde rit, valt nog te bezien. Bergsma kwakkelt met zijn gezondheid en maakte op de 5 kilometer geen goede indruk. Roest vliegt daarentegen met goud op zijn 5 kilometer en zilver op de 1500 meter. Remco Stam komt in de tweede rit in actie tegen Marwin Talsma, twee kanshebbers voor de podiumplekken. Marcel Bosker treft Chris Huizinga in rit 3. De afsluitende race gaat tussen Beau Snellink en Kars Jansman.

Naast de 1000 meter moet Marijke Groenewoud ook aan de bak op de 5 kilometer. Ze doet dat net als vrijdag op de 3 kilometer tegen teamgenote Irene Schouten, die voor de vierde achtereenvolgende keer kampioen kan worden op de langste afstand. Sanne in ’t Hof racet in de voorlaatste rit tegen Merel Conijn, Esther Kiel treft Joy Beune in de derde rit. Voormalig olympisch kampioene Esmee Visser treft Elisa Dul terwijl de openingsrit voor Bente Kerkhoff en Robin Groot is.

Bekijk hier de volledige loting.