Roest zou het in de zesde rit van de 5 kilometer opnemen tegen Michele Malfatti, die vorig weekend verraste met de derde plek op de 10 kilometer. Kort voor de start werd het schema nog aangepast door de afmelding van Sander Eitrem. Patrick Roest treft in rit 7 daarom Davide Ghiotto. Sverre Lunde Pedersen en Ted Jan-Bloemen komen elkaar tegen in de laatste rit. Marwin Talsma is de enige andere Nederlander in de A-groep, de Fries start in de tweede rit tegen Riku Tsuchiya.

Ook op de 1000 meter bij de vrouwen slechts twee Nederlandse troeven: Helga Drost neemt het in de tweede rit op tegen Maddison Pearman terwijl Femke Kok de Kazachse Alina Dauranova treft in rit vier. Bij afwezigheid van Jutta Leerdam is op voorhand al duidelijk dat er een nieuwe leidster in het klassement komt. Miho Takagi staat met 168 punten tweede in het klassement, zij neemt het in de rit acht op tegen Brittany Bowe. 

Drie Nederlandse deelnemers tijdens de tweede 500 meter voor mannen: Sebas Diniz opent het bal tegen Sang-Hyeok Cho. Hein Otterspeer komt meteen daarna in actie tegen Haonan Du uit China. Janno Botman treft Marek Kania in de zesde rit als de grote favorieten nog in actie moeten komen: Tingyu Gao (rit 7), Laurent Dubreuil (rit 8) en Wataru Morishige (rit 9). Jordan Stolz noteerde zaterdag de vierde tijd, hij start zondag al in de derde rit met Takuya Morimoto als opponent. 

Alle informatie over de World Cup in Polen staat hier.