Harm Visser wilde wat rechtzetten in Winterswijk. Met behulp van aanvallend werk van ploeggenoot Jorrit Bergsma, pakte hij zijn eerste zege op natuurijs. De overwinning leidde tot veel ontlading bij heel Team Jumbo-Visma.


Er stonden niet alleen Nederlanders aan de start in Winterswijk. Ook Peter Michael was van de partij. Een geweldige ervaring voor de Nieuw-Zeelander die sprintte naar de derde plek. 


Na Winterswijk was Noordlaren aan de beurt om het marathonpeloton te verwelkomen. Hier wist Marijke Groenewoud haar tweede overwinning op rij te pakken. Dit lukte Harm Visser niet. Hij moest deze keer zijn meerdere erkennen in Evert Hoolwerf.


Tegelijkertijd met de marathon in Noorlaren, werd er een kortebaanwedstrijd georganiseerd in Nijelamer. Gijs Kamp bleek na 14 sprints de snelste!

Niet alleen de schaatstop kreeg de kans om meters te maken op natuurijs. Door heel het land werkten ijsmeesters dag en nacht om voor alle schaatsliefhebbers een mooie ijsvloer te creëren. Zo hield de ijsmeester van IJsclub Otweg zijn leden dagelijks op de hoogte.


De natuurijsgekte barstte los in heel Nederland. Gister was het onder andere erg druk op de ijsbaan in Burgum!


Ook de kinderen van Jorrit Bergsma en Heather Richardson Bergsma genoten van natuurijs.