Bas Meijer probeerde in de halve finale van de 500 meter via de buitenkant de aanval in te zetten om bij het ingaan van de laatste ronde een paar plekken op te schuiven en zo plaatsing af te dwingen voor de finale van het Daikin NK Inlineskaten te Heerde. Een struikelpartij bracht hem ten val waardoor de weg van Teun de Wit geblokkeerd werd. Een buiteling en een doffe klap tegen de boarding volgden. Beide rijders bleven liggen en de wedstrijd werd gestaakt zodat de medische diensten in actie konden komen.

“Gisteren voelde het alsof er een intercity over me heen was gereden”, zegt De Wit twee dagen na het voorval, waarbij zijn schouder uit de kom ging. “Ik heb slecht geslapen, het voelt alsof je enkel verstuikt is. De spieren en pezen zijn opgerekt.” Zijn ploegmaten noemden hem na zijn vlucht gekscherend ‘Teun Airlines’. “Ik weet niet wat er precies gebeurde, Bas lag ineens als een boomstam voor me. Ik kon geen kant op.”

De Wit verliet het parcours per brancard en bezocht ter controle het ziekenhuis. Daar werden geen extra verwondingen geconstateerd. “Daar ben ik blij mee voor de rest van het seizoen, ik kan nu mijn arbeid hervatten op de hometrainer en bepaalde oefeningen van de krachttraining wel doen”, kijkt De Wit alweer vooruit. “De gewrichten en pezen hebben in ieder geval even rust nodig en dan mag ik weer rustig opbouwen. Ik denk dat elke dag 10 procent beter zal worden, maar Rotterdam komt te vroeg.”