Roest moest de tijd zetten voordat Ghiotto en Eitrem elkaar troffen in de slotrit. De stayer van Team Reggeborgh deed dat met een vlakke en technisch verzorgde rit. Met een versnelling in de slotfase kwam de man uit Lekkerkerk tot een keurige 6.11,40. Roest mocht vervolgens plaatsnemen in de wachtkamer om te zien of hij voor de tweede maal de wereldbeker zou winnen. “Ze zaten lang onder mijn tijd, dan is het toch even spannend wat ze in de laatste rondjes doen”, liet hij optekenen bij de NOS. 

Vorige week liet Roest een flinke versnelling zien in de slotfase en kon hij de Italiaan gebruiken als richtpunt. Nu was tegenstander Sverre Lunda Pedersen al verslagen toen Roest aanzette. “En ik voelde niet de versnelling die ik vorige week had, misschien wel omdat Ghiotto er niet voor reed. Maar ik ben tevreden over mijn race en blij dat ik zo’n richttijd kon neerzetten.” 

Ghiotto’s plan om een aanval te plegen op het baanrecord van Nils van der Poel (6.08,84) bleek een loos dreigement. Roest koos voor een ‘verstandige’ aanpak. “Ik wilde niet weggaan op die tijd, je moet naar de vorm van de dag kijken en het ijs is anders. Ik ben veilig weggegaan en op die manier ben ik de rondetijden gaan voelen, steeds wat sneller richting het einde. Op dit manier heb ik alles er weer uitgehaald. Dat het genoeg is voor winst, daar ben ik blij mee.”

Alle informatie over de World Cup in Beijing staat hier.