De Amsterdammer maakte dit voorjaar de overstap van Reggeborgh naar Team Jumbo-Visma’s marathonteam. Daar hoopte hij zichzelf te hervinden. De langebaanschaatser wilde marathons gebruiken om zich verder te ontwikkelen en een gooi te doen naar een internationale doorbraak op de lange afstanden. Na enkele maanden in dienst van de geel-zwarten is gebleken dat Ramler daar niet langer heil in ziet.

“Ik had gehoopt om tijdens het topsportleven m’n plezier in het schaatsen te hervinden”, laat Ramler middels een korte verklaring weten. Hij had een eenjarig contract bij Jumbo-Visma. “Helaas kwam ik erachter dat dat niet lukt in een omgeving waarin je veel van jezelf eist en daarnaast van waarde wil zijn voor het team. Hoewel de samenwerking van korte duur was, heb ik een fijne tijd gehad bij het team.”

Ploegleider Peter de Vries betreurt het besluit van Ramler. “We kunnen niets anders dan zijn beslissing te respecteren”, zegt De Vries. “We hopen dat hij er mentaal snel weer bovenop komt en wensen hem het allerbeste voor in de toekomst.”

Ramler werd in 2019 tweede op de mass start van het NK Afstanden, in 2022 haalde hij brons op datzelfde onderdeel. In 2021 debuteerde hij in de World Cups met de zesde plek op de mass start in Heerenveen. Eerder deze maand reed Ramler tijdens de mass start competitie in Deventer zijn laatste wedstrijd. Hij werd tweede in de halve eindstrijd en besloot de finale als dertiende.

Eerder deze week maakte de ploeg bekend dat Jordy van Workum voorlopig uit de roulatie ligt. De rijder van Team Jumbo-Visma Development kampt met fysieke en mentale problemen.