Zondagmiddag had ze haar eerste overwinning te pakken. De halve finale, met twaalf vrouwen op het ijs, besloot ze op de derde plaats, achter Robin Groot en Esther Kiel, een week geleden de snelste in de openingsrace van het seizoen op dit onderdeel. Ze spaarde er onbewust misschien wat energie mee die haar in de eindsprint tijdens de finale goed van pas kwam.

Waar Kiel haar op dezelfde baan (Thialf) acht dagen terug eenhonderdste te vlug af was (8.40,83 tegen 8.40,84), klopte Talsma (22) de Bloemendaalse deze keer, maar ook de Belgische Sandrine Tas die zich in de uitslag nog tussen het duo wurmde (zie foto). “Esther en ik vroegen ons vorige week af wat voor rondetijd we hadden gereden. We dachten aan een 27’er, het bleek echter dat Esther 26,2 had en ik 26,1. Oké, zeiden we tegen elkaar, dan de volgende keer in de 25 rijden. Dat lukte helaas niet, maar met opnieuw 26,1 was ik dik tevreden hoor”, aldus de Friezin, een zus van langebaanrijder Marwin.

Een training naar behoren. “Het ging heel goed zelfs, ondanks dat we momenteel met de ploeg (Team FrySk, red.) in een zware periode zitten. Ik heb geen specifiek doel gemaakt van de mass start, het is leuk om te doen en zo’n wedstrijd past uitstekend in het trainingsprogramma. Het ligt dan ook in de bedoeling dat ik de resterende wedstrijden van deze competitie blijf meepakken.”

Na de mannenrace stonden op plek 1 en 2 van het podium dezelfde kerels als verleden week. Bart Hoolwerf dicteerde en regeerde zijn races, Harm Visser kon in de finale alleen in het zog blijven van de sterke Eemdijker. Yves Vergeer werd derde.
De uitslagen van mass start 2 staan hier.