Olympisch kampioene Schouten neemt het in de vijfde rit op tegen Magdalena Czyszczon uit Polen. Rijpma-De Jong, de wereldkampioene van twee jaar geleden, rijdt in de rit erna tegen Nadezjda Morozova uit Kazachstan. Wiklund komt in de achtste rit in actie tegen Valérie Maltais uit Canada. Joy Beune start een rit later tegen zesvoudig wereldkampioene op deze afstand, Martina Sablikova uit Tsjechië.

Patrick Roest kan net als Wiklund de kat uit de boom kijken. Hij rijdt op de 5000 meter in de voorlaatste rit tegen de Belg Bart Swings. De twee schaatsers die hem dit seizoen wisten te verslaan op de 5 kilometer, de Noor Sander Eitrem en de Italiaan Davide Ghiotto, treffen elkaar in de rit ervoor. Marcel Bosker zit in de derde rit met de Italiaan Andrea Giovannini. Jorrit Bergsma neemt het een rit later op tegen de Duitser Felix Rijhnen.

Het WK afstanden beginnen donderdagavond om 18.20 uur met de 3000 meter voor de vrouwen. Na de 5000 meter volgen ook nog de teamsprint bij de vrouwen en de mannen. De sprintsters komen in de eerste rit in actie, maar hebben geen opponent. De sprinters treffen in de laatste rit Noorwegen.

De volledige loting staat hier.